POP UP TRÄDGÅRD

I sommar förvandlas centrala Göteborg till en grönskande mötesplats och vårt bidrag har valts ut att medverka på Gothenburg Green World 2016!
Tillsammans har (vi på) Nordström Kelly Arkitekter och Hirdman & Carlsson Trädgårdsbyrå formgivit en minipark på temat tät grön stad. Resultatet är en miljö som speglar våra tankar kring framtidens gröna stadsrum: ett dynamiskt möte mellan människa, trädgård och arkitektur.I sommar förvandlas centrala Göteborg till en grönskande mötesplats och vårt bidrag har valts ut att medverka på Gothenburg Green World 2016!
Tillsammans har (vi på) Nordström Kelly Arkitekter och Hirdman & Carlsson Trädgårdsbyrå formgivit en minipark på temat tät grön stad. Resultatet är en miljö som speglar våra tankar kring framtidens gröna stadsrum: ett dynamiskt möte mellan människa, trädgård och arkitektur.

 POP UP-TRÄDGÅRD
//Koncept för grönare stad//
VISION:
Förtätad grönska i en förtätad stad – ett sinnrikt möte mellan grönska och konstruktion. Att genom enkla medel använda stadens befintliga rum på nya sätt, både temporärt och långsiktigt.
KONCEPT:
Pop up-trädgården är en flexibel konstruktion för intensiva trädgårdsupplevelser i en stadsbild under ständig förändring.
Starka växtkaraktärer möter rå konstruktion, det statiska flätas samman med det över tid skiftande. Växterna blir föränderliga byggstenar innanför byggställningens fasta ramar, de bryter upp, skapar riktningar och struktur. Skuggspel, optiska illusioner, ett myller av ljus och skugga.
Genom att bygga på höjden skapas gröna rum i flera plan som erbjuder både plats för möten och kontemplation. Koppla in dina hörlurar och ta upplevelsen ytterligare ett steg med den specialkomponerade ljudinstallationen.
KONCEPTIDÉ & DESIGN:
Nordström Kelly Arkitekter
Hirdman & CarlssonTrädgårdsbyrå
Illustration:
Kajsa Kelly
http://www.hirdmancarlsson.se/

using allyou.net